С Атака са водени разговори за излъчване на номинации за зам.-министри и областни управители. Това каза пред БТВ Владислав Горанов от ГЕРБ. В студиото беше и Николай Александров от Атака, който първоначално категорично отрече подобни преговори.

Малко по-късно обаче той смекчи позицията си и каза че не смята, че са водени подобни разговори. Нека да ги оставим една седмица и ще видим какви постове ще получат, каза Горанов. Той се скара с колегата си след като го попита какво толкова се притеснява, че Атака е сочена като третия партньор в управляващата коалиция. Изглеждам ли ви притеснен, отговори Александров и репликира, че националистите се занимават с партийните любовници на ГЕРБ от тяхната тройна коалиция, в която участват НФСБ и РЗС. БСП и ДПС разбраха, че формулата 3-5-8 е грешка в предишния мандат и в момента структурата не е същата, каза Горанов.

Темата на дискусията всъщност бяха първите решения на кабинета. Спешният пакет за социално слабите няма да предизвика гръцки сценарий и няма да застраши финансовата стабилност, заяви пред БТВ Корнелия Нинова от БСП. Това е изключително неудачно внушение, 11 млрд. лв. са разходи за социалните дейности, добави Алиосман Имамов. Не може да се говори за застрашаване на фискалната стабилност. Тези 1,8 млрд лв. засилват необходимостта от преразглеждане на бюджета

Защо априлските данни показват, че дефицитът се е свил, репликира Владислав Горанов от ГЕРБ. Ако се преразглежда бюджета и се търсят 1,8 млрд. лв. е необходимо увеличаването на дълга или увеличаването на данъците. Той призна, че ГЕРБ са направили грешка като по време на управлението си не са увеличили майчинските, тъй като са смятали, че строежа на детски градини е по-добра мярка.

Николай Александров от Атака обяви, че партията ще подкрепя увеличаването на парите за социални разходи – повишението на майчинските, увеличението на хората за енергийни помощи.