В среща от студентското футболно първенство на България, играна в Ботевград, футболният отбор на Международното висше бизнес училище - Ботевград, съсипа съперника си от Висшето училище по застрахователно дело и финанси, побеждавайки с разгромното 9-1.

На официалния терен на стадион "Христо Ботев" възпитаниците на треньора Мауриньо Яцински поведоха с 4-1 още първото полувреме. През второто в игра влязоха всички резерви, и всички те се разписаха - мушнаха общо 5 гола за крайното 9-1.

Бъдещите застрахователи от София не останаха доволни. Но не от допуснатите голове, а от това, че успяха да отбележат само един. "Миналия мач бяхме къде-къде по-силни в нападение - вкарахме цели два гола", коментираха на разбора след мача. Само дето не добавиха, че тимът на Югозападния университет им наниза не два, не пет, не 9, те 12, а цели 22 гола! Но очевидно момчетата от София броят само техните си попадения.

Тази седмица тимът на МВБУ ще гостува именно на Югозападния университет от Благоевград. В първата среща помежду им, играна в Ботевград, момчетата от датския колеж отстъпиха с 1-3.