Младежкият национален отбор на България разби Румъния и във втория контролен мач между тях. Отборите се срещнаха в Ботевград, а националите ни се наложиха с крайното 100-53. Вчера те победиха съседите ни с 86-58, а днес част от българския тим бе и Александър Везенков. Тенчо Тенчев пък получи почивка заради леки болки в глезена. Следващите контроли на отбора са срещу Сърбия на 21 и 22 юни.


Българите доминираха още по-сериозно и тотално обезличиха съперника. Нашите показаха силна защита до почивката, когато позволиха едва 19 точки в коша си, а още тогава разликата бе много голяма. След паузата българите подобриха и нападението си и разликата не спря да расте, като в края стигнахме и 100 точки.


Нашите показаха добра стрелба от разстояние, като успяха в 11 от 26 опита от тройката. Отделно допуснахме и едва 10 грешки срещу 25 за съперника, а имахме предимство и в точките в подкошието - 42-22.


Най-резултатен за българите бе Николай Стоянов с 14 точки. Крис Минков добави 13 и 5 борби, а Александър Везенков се отчете с 12 точки.