Миналата седмица 11-годишната наша съгражданка Любомира Вушева получи нов приз от музикален конкурс в чужбина. Нейният талант бе оценен и на конкурса за детска песен в Нови Травник, Босна и Херцеговина. Журито на деветото издание на международния фестивал "Doc tece Lasva" с участници от Словения, Хърватия, Сърбия и Черна гора й присъди първото място в една от трите категории на конкурсната програма.


Любомира впечатли публиката в спортната зала в Нови Травник с изпълнението на песента "Няма да бързам". В официалния сайт на конкурса за нея пише: "Прекрасният глас на българката даде повод на журито да и определи първата награда". Изпълнената от Любомира Вушева песен също получи награда. Тя е написана специално за нея от композитора Пепи Писарски, който е и автор на текста.


Третото признание от конкурса в Нови Травник е личната покана, която талантливото момиче от Ботевград получи за участие във фестивала в хърватския град Шибеник "Златният микрофон". Тя й бе връчена лично от директорката на фестивала Маринка Вранич. Конкурсът ще се проведе в началото на месец юли тази година.


Любомира Вушева, която от 2008 година се подготвя от музикалния педагог Виолета Цолова - Вили Рай, спечели награди от всичките си международни участия досега. При първото си тя бе удостоена със специалния приз в столицата на Молдова Кишинеу в конкурса "Две сърца близнаци". През 2011-та, отново в Босна и Херцеговина, но в град Горажде, спечели първа награда. А миналата година получи Гран при от международния детски фестивал "Любовта е нашата планета" в Ужице, Сърбия.