Точно в 18 часа около 30 човека се събраха със знамена и плакати на площад „Освобождение" в Ботевград. Сред тях имаше хора на различни възрасти, майки с деца. Както обикновено се случва на малкото протести в града, много повече бяха страничните наблюдатели от близките заведения. Това обаче не разколеба протестиращите. Те скандираха „Малко сме, но сме тук”, „Помислете за народа, а не за собствената си изгода!”.
„Хората не искат партии. Явно тази система в България не работи. Най-големите проблеми идват от Парламента. Президентът трябва да свика референдум, за да се произнесе народът как трябва да бъде управлявана тази държава”, каза един от протестиращите. Друг се възмущаваше от факта, че протестът няма широка подкрепа от жителите на града. „Някои си мислят, че Ботевград е нещо съвсем отделно, че не е част от територията на страната. Ние тук си живуркаме, като в едно малко село. Няма никаква съпричастност към протестите в големите градове”, каза млад мъж с плакат на гърба: „Не съм тук, за да върна ГЕРБ на власт, а за да не дам държавата на турци.”.
Недоволството на протестиращите на площад „Освобождение” в Ботевград бе насочено срещу задкулисните назначения и разпределения на държавни постове, срещу влизането на олигарсите във властта и обслужването на техните интереси от страна на управляващите, срещу евентуално назначаване на представител на ДПС за областен управител на София област, срещу бездействието на държавата в борбата с монополите.