На 01 юли 2013 г. Лекс груп и Faber отпразнуваха тържествено 15-годишния юбилей от началото на своето успешно партньорство. 15 години на споделена от двете компании отговорност за въздуха, който стотици хиляди семейства на Балканите дишат всеки ден.
 
На празничното тържество бе открит и новия високотехнологичен търговски център на Лекс груп в София, който е поредният успешно реализиран проект от широката мрежа на собствените търговски центрове и изложбени салони на Лекс груп в България, Македония и Сърбия. Официалната програма на събитието уважиха както търговският директор на Faber, Италия – г-н Рикардо Ремеди и неговия екип, така и много официални гости, сред които кметът на Община Ботевград – Георги Георгиев, главният секретар на Областната администрация на Софийска област – Мая Цанова и множество дългогодишни партньори на двете компании от България, Македония, Сърбия, Косово и Русия.


„Много е трудно да се поддържа лидерството, защото както в Италия, така и на Балканите всеки втори аспиратор е Faber. Преди 15 години ние започнахме да адаптираме модели, които да предлагат добро съотношение цена-качество за този регион. За щастие с това успяхме да спечелим доверието на мебелния сектор и в момента на Балканите Faber вече е синоним за продукта аспиратор.“ - коментира Цветан Луканов, председател на Борда на директорите на Лекс груп. От компанията допълниха, че най-доброто от партньорството между Лекс груп и Faber тепърва предстои: до края на годината, в рамките на специална програма, подкрепена от ОП РЧР и Европейския социален фонд, служителите на двете компании ще участват в редица международни обучения в Италия, имащи за цел инициирането на мащабна кампания за коректното информиране на потребителите относно реалните работни параметри на кухненските аспиратори.


Лекс груп и Faber благодарят на всички свои служители и партньори, благодарение на които през последните 15 години двете компании пишат не просто историята и настоящето, но и бъдещето на аспиратора на Балканите.