Сребърните медалисти от българския шампионат - играчите на Балкан, имаха уникалната възможност не само да наблюдават на живо спектакъла в белградската Комбанк Арена по случай 20-годишния юбилей на Беобаскет, но и да споделят със звездите на агенцията мощния купон след шоуто. Момчетата на Балкан получиха всичко това като подарък от един от спонсорите на отбора - ботевградската фирма ЛЕКС груп за отличното им представяне в наскоро завършилия сезон на НБЛ.


Управителят на ЛЕКС Груп Цветан Луканов бе член на организационния комитет на впечатляващото събитие, което бе на 28 юни в двайсетхилядната Комбанк Арена. Както е известно, ЛЕКС груп има спонсорски договор и с един от най-добрите отбори в Сърбия - участника в Адриатическата лига Мега Лекс, а всички баскетболисти на този тим са от агенцията на Мишко Ражнятович Беобаскет.


Играчите на Балкан бяха с облечени в бяло с тениски, посветени на събитието. На снимката те са в сектора над уредбата за 24 секунди. От Ботевград на шоуто в Комбанк Арена дойдоха Иван Лилов, Мартин Маринов, Николай Маринов, Николай Върбанов, Цветослав Острев и Денис Петков, на място се присъединиха Педжа Стаменкович и Вукота Павич, който долетя със самолет от Черна гора. Отсъстваха Павел Маринов, който е в САЩ, заради ангажименти не дойде Димитър Маринчешки, Милан Милованович пък е в състава на тима на Сърбия, който ще участва на Универсиадата в Корея, а Радослав Кочев е в младежкия национален отбор на България. Към отбора се присъедини и авторът на химна на Балкан Стальо Сталев.


На противоположната страна в Комбанк Арена, в една от VIP ложите, бяха Цветан Луканов, Петър Стефанов, Любомир Лилов и треньорът Влада Вукойчич. Живеещият в сръбската столица специалист бе там заедно със съпругата и сина си. На първия ред, непосредствено до игралното поле, бе и една от мегазвездите на сръбската музика Цеца Ражнятович.


По време на шоуто се случи нещо изключително впечатляващо. Организаторите направиха пауза и на големите екрани в Комбанк Арена включиха на живо последните секунди от финала на европейското по баскетбол за жени в Будапеща, където тимът на Сърбия победи Франция и стана за първи път европейски шампион. Хилядите в Комбанк Арена се изправиха на крака и мощно аплодираха успеха на своите сънароднички.


Отборът на Балкан бе отседнал в хотел в един от тихите и красиви квартали на Белград - Земун. Преди спектакъла играчите имаха възможност за кратка разходка из Белград, а някои от тях посетиха и мола на Ушче - мястото, където река Сава се влива в Дунав.


Ден преди събитието Цветан Луканов и Любомир Лилов присъстваха и на откриването на специална баскетболна площадка за 3х3, намираща се на брега на Дунав. Тя бе подарена на младите хора от Белград от президента на Беобаскет Мишко Ражнятович. Площадката носи името на големия гръцки баскетболист Василис Спанулис, който е една от звездите на агенция Беобаскет. Той присъстваше лично на откриването й и първи я сефтоса в демонстративна игра. Още на следващия ден новото съоръжение започна да се използва по предназначение от млади момчета от сръбската столица.


След баскетболното шоу в Комбанк Арена участниците в него, както и много гости, сред които и играчите на Балкан, направиха мощен купон в един от най-култовите нощни клубове - Синдикат. Той се намира на един от кейовете на река Сава и предложи невероятни условия на посетителите с жива музика, свръхмаркови питиета и страхотно настроение. Сепарето на нашите момчета бе в съседство със сепаретата на Василис Спанулис и  Никола Пекович.