Фирма “Лекс Груп“ е проявила готовност да окаже помощ на местната болница в борбата срещу заразата COVID-19. Това съобщи управителят на МАБЛ – Ботевград след днешната среща с ръководството на акционерното дружество.


“Имаме готовност да настаняване пациенти с доказани проби за коронавирус в бившето очно отделение, което сме обособили точно с такава цел. То не се нуждае от основен, а по-скоро от козметичен ремонт, в две от стаите трябва да се поставят изводи за кислород. От фирма “Лекс Груп“ са готови да помогнат. Очакват от нас да подготвим списък и с всичко, което ни е необходимо – предпазни дрехи, ръкавици, маски, шлемове, дезинфектанти и т.н.. Те ще ги закупят и ще ни ги предоставят“, съобщи още д-р Китанов.


Също така от ботевградската фирма са поели ангажимент за закупуване на два чисто нови респиратора.


“Срокът за изпълнение на доставката е дълъг – около месец и половина. Те ще се опитат, използвайки техни си канали, да ги доставят за по-кратко време“, обясни управителят на МБАЛ.


Да припомним, че към настоящия момент ботевградската болница разполага с четири обдишвателя, които, по думи на д-р Китанов, са годни за употреба.