Обектът в местността "Стубеля", собственост на семейство Тихини, има актове за незаконно строитслство, издадени от ДНСК. Преписката при архитекта на общината е огромна. По този повод се водят и съдебни дела. Общината не може да се ангажира в никакъв съвместен проект с незаконно изградени обекти.
Второ, изграждането на ски писта не е в плановете на общината. Нямаме нищо против фирма "Тихини" да кандидатства с проект за европейско финансиране, ние като община ще издадем необходимите документи при изготвянето на проекта, но на този етап не можем да се ангажираме със съвместна дейност. 
Дори предложението на Тихини да влезе за обсъждане В общинския съвет, становището на общината ще бъде, че не може да се ангажираме със съвместен проект с незаконно построени обекти.
А иначе нямаме нищо против семейство Тихини да намерят други инвеститори и съвместно да изградят ски-писта. Това каза кметът Георги Георгиев пред „Ботевградски вести плюс”


Както Ви информирахме миналата седмица, Мариана и Георги Тихини – собственици на базата в местността „Стубеля”, внесоха предложение в деловодството на общината и Общинския съвет, в което се казва: „Собственици сме на терен в местността „Стубеля”, в който има възможност да бъде изградена ски писта с дължина 1400 м и ски съоръжения. Поради липса на финансова възможност, както и поради невъзможност за участие, като физически лица, по европейски програми, изграждането на същите се оказват непосилни за нас.
На този етап изграждането на ски писта, ски съоръжения, ремонт и разширение на съществуващия път е възможно само с общинско участие по програма, финансирана от Европейския съюз. Ето защо се обръщаме към Вас с предложение за съвместно участие с Община Ботевград, като за тази цел предоставяме земята за безвъзмездно ползване за определен период от време, по споразумение.
Надяваме се, че предложението ни ще бъде разгледано и ще има положителен резултат и за двете страни.”


Към настоящия момент базата в местността „Стубеля” не работи, тъй като общината отказва да я узакони, въпреки, че има разпореждане на ДНСК. Това каза неотдавна Мариана Тихина пред наш репортер. „Заповедта на Дирекцията бе обжалвана пред Апелативния съд. Правораздавателният орган се произнесе в полза на общината. Причината е, че сме предоставили копия, а не оригиналите на документите, които общината поиска от нас”, сподели още тя.


След като купуват сградния фонд на бившия лагер от общината, семейство Тихини правят постъпки пред Министерството на земеделието да придобият собственост върху земята. Процедурата е дълга и отнема време. По техни думи, след устна уговорка с кмета започват ремонт, дострояване и преустройство на съществуващия сграден фонд. Впоследствие обаче общината отказва да започне узаконяването по установения ред.


„Интерес от страна на туристи към новата база има. Ежедневно идват хора, които искат да отседнат, но ние не можем да ги приемем по обясними причини”, каза Мариана Тихина.