След тежък, но много силен сезон, поставил основите на кариерата му в мъжкия баскетбол с екипа на Арис, Александър Везенков научи, че е избран за най-добър млад играч в Гърция на изминалия сезон. 

 

Новината завари 17-годишния ни талант на лагер с юношеския национален отбор, при това, ден преди отпътуването на тима за Евро 2013 в Латвия. Везенков е получил признанието на треньори и специалисти в южната ни съседка. 

 

206-сантиметровото крило  изведе Арис до титлата в младежката лига на цяла Гърция, както и до титлата на регионалното първенство на Солун в своята възраст. При мъжете българинът си извоюва позицията на златна резерва в ротацията на треньора Вангелис Ангелу. Наставникът остана на поста си и иска Везенков в редиците на жълто-черните занапред, но това може да се окаже и мисия невъзможна.

 

Везенков-младши има правото сам да избере пътя си от новия сезон. Той навършва пълнолетие на 6 август и може да решава къде да играе с първи професионален ангажимент. Арис иска да го задържи, но отговор, момчето ще даде едва след края напървенството на Стария континент в края на месеца.

 

Припомняме, че Алекс Везенков има подписана стипендия за престижния университет Ксавиер в NCAA в САЩ, където стискат палци той да избе именно американската мечта пред кариерата в Европа за своя следваща стъпка в баскетбола.