Бившият британски премиер Тони Блеър изпаднал в неловка ситуация в понеделник, когато бил заловен да пътува без билет в лондонското метро, предаде Франс прес, позовавайки се на публикация в британския в. "Дейли мейл".

Блеър се качил на метрото в центъра на Лондон, за да стигне с него до летището Хийтроу. От там той трябвало да хване самолет за САЩ. Пътниците, пътуващи по същата метролиния, могат да си купят билет и във влака от контрольора. Цената му е 24,50 британски лири (30,50 евро).

Когато в понеделник контрольорът стигнал до Блеър и поискал да провери билета му, бившият премиер признал, че няма билет. Той обяснил, че не разполага с пари в брой, за да си купи.

В този момент се намесил телохранителят на Блеър и предложил да му плати билетчето. Тогава контрольорът казал на бившия премиер, че може да пътува и безплатно.

Блеър е спечелил 500 000 британски лири (620 000 евро), откакто миналата година през юни напусна премиерския пост. Той е представител на Близкоизточната четворка за мир.

Преподава в университета в Йейл дисциплината "Вяра и глобализация". Работи като консултант към американската банка Джей Пи Морган и към Цюрих Файненшъл сървисис.