„Културен мост – Бела Паланка и Етрополе e проектът,  който се осъществява по Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия и обхваща периода 21.01.2013-21.01.2014 година, като се осъществява културен обмен между НЧ „Тодор Пеев 1871” и Домът на културата на Бела Паланка.
В идеята   е залегнала легендата за Зольовската чешма: „който момък пие вода от чешмата, става Етрополски зет”. Разработен е в три части:
- „На гости в Етрополе”. Момък от Бела Паланка идва в Етрополе с приятели, пил е вода от чешмата и си е харесал момата.
Тази част от спектакъла беше разигран в Етрополе по време на Празника на града -Петровден. 
- „На гости в Бела Паланка” –  това е втората част, която беше осъществена в събота, на 10 август, с участието на почти всички самодейни състави от НЧ „Тодор Пеев-1871”.
Спектакълът беше разигран на сцената на летния театър в Бела Паланка, който не можа да побере всички желаещи. За хората извън театъра беше организирана видеостена, на която се препредаваше ставащото на сцената.
А ставащото си заслужаваше да се види.
Първоначално се припомни, това което видяхме тук в Етрополе на Петровден. целта на тази втора част беше да се заведе момата и момъкът, който беше надигран, да признае на родителите си, че става етрополски зет.
Първоначалната реакция е като на неговите родители не беше от най-радостната, но въпреки това, посрещнаха радушно момичето от Етрополе. Майката я дари с богат гердан жълтици и тамошна носия, която е приела от своята майка.
Всеобщото веселие на мегдана беше пресъздадено в съвместен пакет на етрополските и сръбски самодейци, като доминираше фолклорният ансамбъл при нашето читалище и духовата ни музика.
И макар всичко да беше просто игра, всичко беше пресъздадено на сцената с такова майсторство, че ако не знаеш идеята, можеш да го приемеш  за съвсем истинско.
Третата част, озаглавена „Сватбата между нашата мома и техния младеж”, ще бъде в Етрополе след около месец.


Ръководители: Румен Петров-секретар на НЧ "Тодор Пеев-1871" и Бобан Пешич - Директор на Културния дом в Бела Паланка.