Ямайският спринтьор Юсейн Болт отдавна е познат в атлетическия свят като "Светкавицата" заради бързината си на пистата. 47-годишният френски фотограф Оливие Морин обезсмърти мига на финала на Болт на 100 метра на световното в Москва, което съвпадна с блясъка на мълния в небето. "Невероятна снимка за вечността", даде висока оценка на работата на фотографа самият Болт. "Чист късмет, както много неща във фотографията", казва пък Морин. Той бил разположил пет фотоапарата, които да следят бягането на Болт, като идеята му е била да направи кадър с победоносно вдигнатите му ръце. Вместо това се е получило нещо далеч по-добро и то благодарение на капризите на времето.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=442977

Ямайският спринтьор Юсейн Болт отдавна е познат в атлетическия свят като "Светкавицата" заради бързината си на пистата. 47-годишният френски фотограф Оливие Морин обезсмърти мига на финала на Болт на 100 метра на световното в Москва, което съвпадна с блясъка на мълния в небето.


"Невероятна снимка за вечността", даде висока оценка на работата на фотографа самият Болт.


"Чист късмет, както много неща във фотографията", казва пък Морин. Той бил разположил пет фотоапарата, които да следят бягането на Болт, като идеята му е била да направи кадър с победоносно вдигнатите му ръце. Вместо това се е получило нещо далеч по-добро и то благодарение на капризите на времето.



Снимка: AFP/Olivier Morin