Рап певецът Бобо откри специалната програма за деца на Девети музикален фестивал „Моцартови празници Правец 2013”. Любимецът на младежите, който е член на Национално движение „България си ти!“, изпълни арията на Папагено по нестандартен и закачлив начин. С появата си той развълнува всички малчугани, които пяха с него „Дим да ме няма“.
Национално движение  „България си ти!“ съдейства за реализирането на "Моцартовите празници".
Част от малчуганите от многодетните семейства, за които се грижи НД „България си ти“ също присъстваха. За повечето от тях това бе първата среща с класическата музика и изкуството опера. „Прекрасно беше!“, радваше се юношата Явор от Елин Пелин. А третокласничката Ивана от Малорад добави: „Със сигурност пак ще искам да ида на детска опера“. Хлапетата още повече се зарадваха, когато дойде ред и на въпросите за Моцарт, където правилно отговорилите получиха награди.
Забавното и адаптирано за деца представяне на операта от Моцарт „Бастиен и Бастиена“ предизвика възхита и усмивки сред най-малките. София Мерджанова се превъплъти в ролята на пастирката Бастиена, нейният любим Бастиен бе – Георги Динев, а магьосникът Колас – Владимир Ников. Диригент бе Георги Патриков, а пианист акомпаньор - Милен Станев. Атрактивната водеща Мария Силвестър пък през цялото време се грижеше за настроението на хлапетата и едновременно с това се стараеше да представи геният Моцарт по достъпен начин.