Локализиран е пожарът край софийското с. Локорско, екипи продължават работата за загасяване на огнищата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
През нощта бе създадена организация за недопускане на развитието на пожара, като на място е продължила работата с 9 специализирани противопожарни автомобила с екипи от 46 пожарникари, 3 автомобила за гасене лек клас от териториалните структури на ИАГ с 14 служители, водоноски и 10 души от доброволното формирование на столична община.
Пожарът край с. Локорско, с. Войнеговци и прилежащите зони към 20.00 часа снощи е локализиран от трите страни на огъня, като е продължило гасенето в трудно достъпно за техника дере. Към 21.00 часа огънят е локализиран на площ около 900 дка, от които около 500 дка иглолистна гора и 400 дка сухи треви и храсти.
В гасенето на пожара в късния следобед взеха участие 12 специализирани автомобила, булдозер, 6 оперативни автомобила със 106 служители от ГДПБЗН, 7 водоноски и доброволно формирование от 40 души от Столична община, 2 модулни формирования от армията с 5 тежки камиона за гасене на пожари и с 82 военнослужещи, 6 пожарни автомобила лек клас от териториалните структури на ИАГ от София, Ботевград, Перник, Кюстендил и Благоевград с 40 служители и 30 души местно население.


Междувременно от областната администрация съобщиха, че вчера в 14,24 ч. е получен сигнал за пожар, възникнал в района на село Искрец(Община Своге). Пожарът се е разраснал и вече горят над 50 декара смесени гори.
Комисар Пламен Зашев – началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” докладва за предприетите мерки пред областния управител Емил Иванов.
С гасенето на огъня са ангажирани 12 пожарникари, 4 противопожарни автомобила и ловната дружина в селото, както и доброволци. Няма жертви и пострадали. Към момента пожарът все още не е локализиран, но е спряно разрастването на стихията. Очаква се помощ от хеликоптер.