Карик игра с ръка в пеналта 5 минути преди края

Челси поведе с 2:1 на Манчестър Юнайтед само 5 минути преди края след точно изпълнена дузпа от Михаел Балак в 85-ата минута. "Сините" са много близо до това да настигнат по точки "червените дяволи". 

Челси поведе с 1:0 след първото полувреме. Попадението за сините вкара немецът Михаел Балак в даденото от съдията 4-минутно продължение. Халфът се разписа с глава след асистенция на Дидие Дрогба отдясно.

"Сините" заслужено откриха, тъй като бяха по-активният отбор за тези 45 минути. В 20-ата минута Джо Коул удари горната греда след пробив през средата на защитата на "червените дяволи". Тежък удар по защитата на Сър Алекс Фъргюсън бе контузията, която Неманя Видич получи в 14-ата минута. Дидие Дрогба нанесе тежък удар с коляно в лицето на сърбина, който не можа да продължи.

Уейн Рууни изравни в 67-ата за Манчестър Юнайтед при гостуването на "червените дяволи" на Чесли в дербито на 36-тия кръг на Висшата лига, което може да разреши въпроса, кой ще е шампиона. Фатална грешка направи Рикардо Карвальо, който върна топката към Чех, но пасът му бе пресечен от нападателя на гостите.