Усилена подготовка кипи за откриването на новата детска площадка в кв.”Паланката” на село Скравена. То ще се състои тази вече от 18 часа. Междувременно от площадката се носи весела детска глъч, която радва възрастните жители на квартала. „Нека си играят децата, нека се радват на ваканцията, не ни пречат”, каза възрастна жена пред наш репортер.


„Мястото бе неугледно, буренясало, наподобяваше сметище. За да придобие този вид, заслугата е на Петър Герасимов и на Павлин Веселинов. Те дадоха идеята за превръщането на мястото в спортна площадка и се нагърбиха с изпълнението на нелеката задача. Има още неща за довършване. Не може всичко да стане отведнъж. Площадката бе изградена в рамките на месец и половина. Откакто я има, тя е пълна с деца. Всеки ден те са тук, играят баскетбол, волейбол, футбол. Ние, родителите, също сме доволни, че децата ни спортуват, а не седят пред компютрите и не се скитат безцелно по улиците. Затова благодарим на всички, които помогнаха за превръщането на това запустяло място в спортна площадка, каза пред наш репортер Ирена Георгиева, майка на две момченца, едното на 12 години, а другото - на 10 месеца. – Искам да похваля и децата. Организирани от Пламен Лъчезаров, те с желание помогнаха с каквото могат за осъществяване на идеята”, допълни тя.


„Действително има още много работа, докато площадката придобие завършен вид. Всичко стана на доброволни начала и с подръчни средства. Заслугата е на много хора, сред които са кметът на селото Иван Иванов, общинският съветник Цветан Миньовски, който изпрати багер да почисти мястото. Мрежата на волейболното игрище бе предоставена от моя приятел Любо Славчев, който е президент на спортна академия „Лъвчета”. Той обеща да присъства на откриването тази вечер и да подари топки на децата. Поканили сме още Митко Сталев, Сашо Везенков и други. Везенков няма да може да дойде на откриването, но ще изпрати свой представител, който ще подари четири баскетболни топки на децата”, сподели Петър Герасимов. В момента той сглобява пясъчник и изработва пейки за детската площадка. Освен това върху нея ще бъде монтирана още една люлка за най-малките жители на квартала. Отделни части от площадката ще бъдат затревени, а през тази есен около нея ще бъдат посадени 50 дръвчета, които фирма "Барези" е обещала да предостави.


Снимките от откриването са предоставени от Виктор Гетов.