Започна полагането на ударопоглъщащи настилки под игровите съоръжения на двата нови детски къта в градския парк – детската площадка и въжения парк. Това съобщи на днешния брифинг с местните медии кметът на общината – Иван Гавалюгов. „Съответно под детската площадка с металните съоръжение се нанася саморазливна ударопоглъщаща каучукова настилка, подобна на настилката под дървената площадка в парка, а под въжената – дървесен мулч (дървесни стърготини)“ - поясни Гавалюгов.


Както вече сме писали, поставянето на специализираното каучуково покритие се забави поради неблагоприятните атмосферни условия. Металните игрови съоръжения бяха монтирани в края на миналата година, но за полагането на ударопоглъщащата настилка трябваше няколко дни температурите да не са падали под 15 градуса. Тогава от фирмата-изпълнител на проекта – „Нова Градска Среда“ ЕООД, не поставиха настилката поради тези гаранционни изисквания.


„Вече е направена поръчката на съоръженията за площадката за скейтборд. Доставката се очаква в средата на месец юни, което означава, че до края на същия месец те ще бъдат монтирани. По този начин, както бяхме и планирали, до края на месец юни ще имаме напълно завършен цялостен ремонт на градския парк в Ботевград“ – съобщи градоначалникът.