Към днешна дата в сайта на Агенцията по заетостта са публикувани над 8000 свободни работни места, обявени от бюрата по труда в България. Шанс да се сдобият с работа в Ботевград имат предимно хората с умения в шевната промишленост. Днес на страницата на Дирекция „Бюро по труда” са обявени общо 19 работни места за машинни оператори, 2 – за майстор на хлебни изделия, 1 – за барман, 1 – за помощник в кухня, 1 – за учител със специалност „Английска филология” и 1 – за възпитател


Според актуална информация, публикувана на страницата на ЕURES – Европейска служба по заетост, най-много свободни работни места - за шофьори и заварчици, са обявили Дания и Словения, Дания набира 50 шофьори. Изискването към кандидатите е да говорят добре руски, английски или немски език, да имат най-малко една година професионален опит и шофьорска книжка за категория С+Е. В обявата не е посочено докога е валидна офертата.
Словения търси 30 заварчици у нас. За позициите могат да кандидатстват лица, които говорят много добре английски език. Задължително условие е да имат опит в заваряването с СО2. Крайният срок за подаване на документи е 1 октомври 2013 год.


Повече информация за обявените свободни работни места в Ботевград, страната и чужбина може да получите в Бюрото по труда.