Започна строителството на най-новия супермаркет на веригата


Търговска верига ФАНТАСТИКО започна строителството на модерен и многофункционален супермаркет ФАНТАСТИКО в гр. Ботевград. Проектът е на стойност около 9 млн. лв., като в търговския обект ще бъдат разкрити над 100 работни места. 


„Щастливи сме, че ще станем част от всекидневието на жителите на Ботевград. Ще предложим над 15 000 артикула от утвърдени производители и ще създадем чудесни възможности за професионална реализация. Супермаркетът ще отвори врати през декември, но вече сме готови да назначим и да започнем да обучаваме екипа за бъдещия супермаркет в нашите супермаркети в София“, заяви собственикът на ФАНТАСТИКО ГРУП Валери Николов.


„Радостен съм от факта, че Община Ботевград се развива и е привлекателно място за бизнес инвестиции. Считам, че отварянето на супермаркет от веригата ФАНТАСТИКО е отлична възможност за ботевградчани, както да пазаруват разнообразни стоки, така и да намерят възможност за професионална реализация“, каза кметът на Общината Иван Гавалюгов. 


Новият супермаркет ФАНТАСТИКО ще се простира върху разгъната застроена площ от близо 3 500 кв. м. И тук веригата ще заложи на свежи плодове и зеленчуци, прясно месо, мляко и млечни продукти, риба. Запазена марка за ФАНТАСТИКО е богатият био щанд, кулинарният щанд с готови ястия и салати, фрешовете и приготвеното на място суши. В супермаркета ще има пекарна, като замесването и изпичането на хляба ще се случва пред погледите на клиентите. Жителите на Ботевград ще могат да се насладят на вкусни сандвичи, печива и торти в уютните зони за хранене.


Търговският обект ще предложи допълнителни услуги – аптека, банкомат, каса на EasyPay, застрахователен брокер и др. Супермаркетът ще разполага с голям паркинг и модерна детска площадка, а  районът ще бъде облагороден с богато озеленяване. Хладилните и климатичните системи, както и осветлението в бъдещия обект, ще са от висок клас, с висока енергийна ефективност. Отпадъците от хартия, полиетилен и метал ще се събират разделно и ще се рециклират.  


Изпълниел на проекта е строителната фирма BS Konstructia, а интериорният дизайн ще е дело на студио Cityscape. И двете компании са дългогодишни партньори на ФАНТАСТИКО ГРУП и са участвали в изграждането на някои от новите обекти на веригата.


ЗА ФАНТАСТИКО ГРУП


ФАНТАСТИКО ГРУП е българска семейна компания, която притежава 43 супермаркета, на територията на София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. Предстои откриването на обекти в Перник и Ботевград. За своите 30 години съществуване ФАНТАСТИКО се утвърди не само като водеща компания в ритейл сектора, но и като отговорен инвеститор и работодател. Във ФАНТАСТИКО ГРУП работят над 3400 души, като в портфолиото на групата влизат търговски център SkyCity Mall, боулинг залите MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice, клуб JoyStation, фитнесът Fast&Fit.