Възпитаникът на ботевградската баскетболна школа Кирил Райков днес замина за Норвегия. От новия сезон той ще се събере с друг негов бивш съотборник в Балкан - Галин Михайлов, в тима на Тромсьо Сторм.


Ден преди заминаването си Кирил Райков изгледа част от турнира по стрийтбол в Ботевград. А днес на летището в Осло се чакаха с  американеца Гари Уолъс, за да продължат пътуването си. Уолъс , който бе лидер на тима миналия сезон,  удължи контракта си със сребърния медалист от шампионата на Норвегия за още един сезон.


Кирил Райков прие поканата на на старши треньора на Тромсьо Сторм - американеца Кенет Уеб. Това лято досегашният капитан на бургаския Черноморец работеше в баскетболната школа на Уеб в Ню Джърси. В състава на северния норвежки град е привлечен още един американец - Майк Сейнт Джон, който ще замени игралия миналата година в тима негов сънародник Джонатан Джоунс.


Освен че ще бъде играч на Тромсьо, 26-годишният Кирил Райков, който тази година се дипломира в НСА със специалност Баскетбол, ще бъде и старши треньор на дублиращия тим. Също така ще води и отбор от момчета, три от които това лято са били на кампа в Ню Джърси и са останали много доволни от уменията на младия български специалист.