Дирекция „Социално подпомагане” - Етрополе  уведомява  жителите на Община Етрополе, че от 17.09.2013 г. стартира раздаването на ваучери за получаване на декодери на 388 броя лица, получили целеви помощи за отопление за отоплителен сезон 2012/2013г.
Ваучери за декодиращи устройства за Община Етрополе ще се раздават в Районна пощенска  станция – гр.Етрополе. Графикът за раздаване на ваучерите е ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН ОТ 10.00 ч. ДО 12.00 Ч.  И ОТ 13.00 Ч. ДО 16.00 Ч.
Служители на Дирекция „ Социално подпомагане” – Етрополе ще предоставят ваучерите срещу подписана  от правоимащото /упълномощеното лице декларация. За целта е необходимо правоимащите лица да попълнят декларация, в която да декларират, че притежавания телевизор няма възможност за приемане на цифрова телевизия. Лицата, които не могат да подадат декларация и съответно след това да  получат ваучер, могат да подпишат пълномощно на друго лице, което да направи това. В случай, че титулярът на молба – декларацията за целева помощ за отопление е починал, ваучерът получава преживелият съпруг/а или съжителстващото на семейни начала лице. Ако правоимащото лице, живеещо само е починало, наследниците му нямат право на ваучер. Всяко лице/семейство  има право само на един брой ваучер, независимо от броя на притежаваните телевизори.  Важно е да се знае, че не трябва да се нарушава целостта на ваучера. Ваучерите са изработени под точен брой и няма да има възможност за подмяна, ако бъде нарушена целостта им.
    Избраният изпълнител от МТИТС за всички райони е търговската верига „ Техномаркет”, в чиито магазини срещу ваучер гражданите ще получат декодиращите устройства.
Механизмът за снабдяване с декодиращи устройства, предложен от „ Техномаркет” включва следните възможности:
    - в търговските обекти на фирмата в областните градове;
    - доставка до всяко населено място, което няма търговски обект на фирмата – на посочен от правоимащото лице адрес. Това може да стане чрез телефонно обаждане във фирмата или чрез изпращане на заявка по пощата/куриер..Декодиращото устройство се доставя до 5 работни дни от получаването на заявката.
    - чрез онлайн заявяване, посредством интернет сайта на търговската верига: www.tehnomarket.bg , www. athome.bg. За целта е създадена специална секция: www.tehnomarket.bg/cifrovizaciq, в рамките на която може да се направи заявката.
     Най-близкият магазин от веригата „Техномаркет” се намира в гр.Ботевград, бул. „Цар Освободител” № 24, тел.0723/6 3266. Работното време на магазина е всеки ден от 10.00 ч. до 20.00 ч.
    Крайният срок за получаване на ваучерите е 30.10.2013 г., а за декодиращите устройства е 30.11. 2013 г.