Според електронните медии, над 1500 души са учредителите на партия "Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията" (БАСТА). Сред тях са бивши членове на ГЕРБ, бившите депутати от партията Емил Димитров, Иван Петров, Недялко Недялков, Павел Димитров, бившите министри в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов и Александър Цветков.
Според БТА, реално регистрираните делегати на форума са 1538 души.
„Гости на учредителното събрание в НДК имаше от движение "Модерна България" на Борислав Цеков, партия "Лидер", ВМРО – БНД, Националното представителство на студентските съвети, Съюза на занаятчийските организации, Земеделския народен съюз, Съюза на собствениците в "Слънчев бряг".
Още рано сутринта автобуси от София-област бяха паркирани зад НДК. Сред тях беше и автобусът на футболния клуб "Чавдар" (Етрополе), собственост на Емил Димитров.”
 
Партия БАСТА е с 11-членен Управителен  съвет, в който влизат Мария Кунина, бивш заместник-областен управител на Софийска област и Стефан Борисов, бивш шеф на РИОСВ- София област.
Според устава на новата формация, нейни национални политически органи ще са Националният конгрес, Съвет на ветераните, Управителен съвет, Контролен съвет, Съвет по финансите и Съвет по етика. Ще се изграждат и местни структури. Мария Кунина е избрана за секретар на Управителния съвет. 
До дни ще бъде внесена регистрацията на партията.