Азис отново доказа, че славата му се простира на три морета. Запленените от него гръцки съседи го сложиха на поредната корица на списание, обявявайки го за най-красивия българин в света. Именно с мъжкото си амплоа той е застанал на челната страница на лъскавото издание.


Материалът се базира на анкетно социологическо проучване, което показва, че Азис е най-известният циганин в световен мащаб, надминавайки в класацията световно известни роми,
като великия футболист Ерик Кантона и испанския танцьор на фламенко Хоакин Кортес - солист на Националния балет на Испания.


По-фрапантното е, че дори великият Чарли Чаплин е надминат от Азис.


В интервюто Азис дава ясно да се разбере, че той е родолюбец и не иска да бъде слаган в рамки, а да бъде наричан българин, разказва за народните обичаи, красотите на България и добротата на сънародниците си.


Запитан дали България не е отесняла за таланта на певеца,
Азис отговоря следното:


"България е моята родина и не бих я заменил и за най- красивия и екзотичен гръцки остров. Обичам хората,природата и добродушието на народа си и няма да позволя на никой от вас да каже и дума против родината ми!
Дали съм най-красивият българин, не мисля,че е важно.
Красотата е преходна, по-важно е да останеш в сърцата на хората и когато те виждат, да грейва усмивка на техните лица", с вълнение споделя Азис.