Олимпиакос загуби гостуването си на Олимпия Милано от 22-ия кръг на Евролигата вчера. Въпреки, че поражението започна да обърква сметките на гръцкия гранд, акцентът падна върху едно момче, което остави сърцето си на игрището, пишат в Гърция.


Българският национал Александър Везенков записа първия си дабъл-дабъл в най-комерсиалния клубен турнир, като приключи срещата с 18 точки и 10 борби. Със сърцатата си игра той накара всички да говорят за него и да го определеят като бъдещето на Олимпиакос.


„На 31 години Костас Слукас се намира в убийствена форма и по всичко личи, че е намерил правилния партньор на игрището в лицето на Александър Везенков. Двамата са наследниците на най-добрата комбина в последните години Василис Спанулис – Йоргос Принтезис.”, започва анализа си гръцкият журналист Харис Ставру.


„Саша Везенков прави страхотен сезон, въпреки, че статистиката му от 9.1 точки и 4.7 борби средно на мач изглежда нормална. Но в последните мачове 25-годишният българин показа защо той е бъдещето на Олимпиакос.


Той може да играе на позиции 3 и 4 с лекота. Не спира да се бори. Бърз е на игрището и знае как да създава пространство, силен е в атака и под коша. Везенков е сериозно момче и изключителен професионалист. Не само на игрището, но и в живота. Със сигурност оставането му в Олимпиакос и завръщането на Слукас бяха най-добрите ходове на отбора.


Везенков знае какво е Олимпиакос, а треньорът му Йоргос Барцокас знае как да извлече най-доброто от него. Той не го слага на позиции, на които няма да може да разгъне потенциала си. За Саша не е проблем да играе на 3 и на 4, той просто се наслаждава на играта и е щастлив. Става все по-добър и по-добър. С всеки мач той е по-уверен. От 10 години играе мъжки баскетбол. Не е типичното 25-годишно момче. А тази година изглежда готов да бъде вторият най-важен играч в Олимпиакос, след Костас Слукас.”, завърша баскетболният анализатор.