БФБаскетбол предприема пакет от мерки във връзка с инцидента по време на четвъртфиналната среща от държавното първенство за мъже между ЦСКА и Балкан, проведена на 29 април в зала Христо Ботев както следва: 

Решение на дисциплинарната комисия, взето на заседание, проведено на 30 април 2008г.

1.  Наказва ПБК ЦСКА с обща глоба в размер на 2 200 лв. както следва:

- на основание чл.40 от Дисциплинарния правилник за нарушаване на установения ред преди срещата

- навлизане на терена, хвърляне на предмети на терена и на територията на спортното съоръжение, опасни за здравето на участниците, и други непристойни прояви, които създават ненормална обстановка на терена с глоба в размер на 2 000 лв.;

- на основание чл. 8.1.40. от Наредба за Държавното първенство за закъсняла среща поради неявяване навреме на охраната с глоба в размер на 200лв.                    
 

2. Препоръчва на Дисциплинарната комисия на НСКБ да разгледа правилността на действията на длъжностните лица, обслужващи срещата.
 

Освен решенията на Дисциплинарната комисия:
1. След запознаване с нормативните документи на федерацията и на база на личните му впечатления от инцидента, по решение на Председателят Михаил Михов, БФБаскетбол няма да използва услугите на Дежурния представител Ангел Иванов до края на първенството.
 

2. Уговорена е среща на ръководството на БФБаскетбол с Комисар Веселин Петров от Националната полиция за обсъждане на по-доброто синхронизиране на работата между баскетболните клубове и полицията с оглед предодвратяването на хулигански и вандалски прояви по време на баскетболни срещи.
 

3.На първото си заседание на 12 май новият УС на федерацията ще разгледа предложения за промени в нормативните документи в частта им относно организирането на баскетболните срещи.