Росен Барчовски, треньор на ЦСКА: Победата бе много важна за нас в битката за третото място. Играхме много мотивирано и  победихме. Мисля, че Балкан имат много по-голям потенциал от това, което показаха днес. Срещата не беше на много високо ниво. Но беше добре преди купата да влезем със самочувствие. Наистина Брендън Йънг направи много силен мач. Ние го чакахме цял сезон. Има вероятност двата отбора да се срещнат на полуфинала за Купата. Но аз съм достатъчно опитен, преди това има четвъртфинал и ще мисля за него.


 


Мартин Сотиров, ЦСКА:Добър мач за нас, въпреки че не играха двама важни играчи, даже трима. Добър мач преди Купата, добра увертюра. Надявам се в тези дни до нея да се подготвим още по-добре и да излезем още по-силни. Дали сме вярвали, че още първото полувреме ще поедем с над 20 точки? По-скоро не сме го мислили. Но последните три мача играем доста добре, отваряме голяма разлика. Много важен е първият ни мач за Купата. Спартак Плевен изобщо не е слаб отбор, напротив, доста силен е. Ще се концентрираме върху този първи мач, след това има време да мислим за следващия ни съперник.


 


Димитър Димитров, Балкан: Със сигурност причината за загубата бе слабото първо полувреме. Позволихме на ЦСКА да ни дръпне с 24 точки, което е недопустимо да го направил в нашата зала. След това се борихме, стигнахме до 4 точки, но очевидно силите не ни стигнаха. Дали ще играем с ЦСКА на полуфинала за Купата? Първо, имаме мач с Ямбол на четвъртфинала. Трябва да се подготвим за него, защото със сигурност няма да е лек мач. Всичко си зависи от нас.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Тежко се говори след такъв мач, но трябва да се направи, както когато побеждаваме. Реално не подходимхе както трябва към мача, в смисъл допуснахме мачът да се развие в полза на ЦСКА и после беше доста трудно. Те играха с по-голям интензитет, имаха по-здрава защита- Вината е изключително наша. Доближихме се само до 4 точки, но с борба, с която трябваше да започнем мача. Така че реално това не бе нашата игра. Брендън Йънг изигра перфектен мач, за което го поздравявам. Надявам се следващия път да сме подготвени за неговата игра. Що се отнася до четвъртфинала за Купата - Ямбол е единственият отбор, който победи Рилски спортист. Така че след тези две загуби, които допуснахме, трябва да внимаваме и да бъдем подготвени ментално.