Холивудската звезда Силвестър Сталоун сключи сделка на стойност 1 млн. евро и закупи имот край Созопол, който смята да превърне в луксозна резиденция, в която да отсяда за почивки, а защо не и за постоянно. Парцелът се намира в местността Буджака.


Това съобщи бургаският електронен сайт e-burgas. Служителите в община Созопол обаче не потвърдиха новината: "За първи път от вас го научавам. Нямам такава информация и не знам изобщо дали е истина. Дори неофициално като клюка не съм го чувал", заяви главният архитект на Созопол Румен Александров.


Въпреки това слухът може би ще се окаже верен, тъй като запознати твърдят, че Сталоун се появил инкогнито в Созопол и се срещнал с архитекти и строители, пише "Монитор". Актьорът пожелал бъдещата му резиденция да е на три етажа и с разгъната площ от 1300 квадратни метра. Палатът ще разполага с вътрешен басейн, четири джакузита, фитнес зала, седем спални, огромна гостна, трапезария, стаи за индивидуални посетители, три кабинета, както и киносалон.


Самият покрив ще представлява тераса и ресторант за лично ползване. В двора на имението му ще има два басейна, място за кацане на хеликоптер и малък парк. Той разпоредил да се наеме охрана от 12 души, иконом и обслужващ персонал, който целогодишно да поддържа имота.