Георги Шолевски заминава в понеделник на едноседмични проби в английския клуб

Юношата на ЦСКА Георги Шолевски ще замине в понеделник за Англия, където ще изкара едноседмични проби в академията на елитния Блекбърн, научи "Топспорт". Талантът е роден през 1992 година и играе на поста вратар. За повече информация нашата медия потърси агента на младока - мениджърът Петьо Костадинов.

"Да, Жорко ще бъде на Албиона още в понеделник, живот и здраве. Можете да го изпратите рано сутринта. Излита за Прага в 6,50 ч. и каца в Манчестър 9,55 ч. Иначе сериозно. Това са неща, които се случват всеки ден. Концентрирал съм се върху него през последната половин година. Не бива да натоварваме момчето с излишни очаквания. Има много добри базови данни, но и много неща, които има да учи и усъвършенства тепърва.

Във всеки случай той е талантливо момче, което надявам се ще има шанс да попадне в голямата игра. Също така важно е да се знае, че заминаването на Жоро е и резултат от точното взаимодействие с ЦСКА и лично с господин Томов, както и с колегите от оперативното ръководство. Нито за момент не е допускана некоректност. Момчето ще бъде в София в петък (9 май) и най-вероятно ще играе за родените 1992 година още следващата седмица.

Това е и един отличен завършек на сезона за него, след като с отбора си спечели купата на БФС, а самият той спаси две дузпи. Използвам случая да честитя 31-ата титла на ЦСКА и 60-я рожден ден. Дано да е добър знак. Тогава е полетът към родината на футбола", обясни Костадинов, чийто син Бранимир изкара успешни проби в Манчестър Сити в началото на март, но административни пречки спънаха преминаваното му на "Сити ъф Манчестър".