Регионалния клон „Традиция” в Етрополе проведе своето годишно отчетно-изборно събрание


На 22 октомври 2013 г., в многофункционалната зала в НЧ „Т. Пеев-1871” се проведе общото годишно отчетно-изборно събрание на Регионалния клон „Традиция” в Етрополе.
Сълранието обсъди и прие отчетите на Клубното ръководство за изминалия период и на Контролната комисия.
Бъдещата дейност на тази патриотична организация ще се определя от приетия амбициозен Годишен план за 2014 г
Събранието избра ръководство на РК „Традиция” с управител инж. Богомил Георгиев, заместник- управител Наталия Цветкова и секретар Веселка Лакова. Избрана бе и контролна комисия с председател Иван Чиков. Избрани бяха четирима делегати за Общото годишно отчетно-изборно събрание на НД „Традиция”.
Ето какво сподели след събранието за нашите читатели  Наталия Цветкова:


Регионален клуб „Традиция”  бе основан на 1 декември 2012 г. в Историческия музей с  21 членове. Вече членският състав е 29 човека.
Гордост за клуба е  знамето, което бе осветено в тържествена обстановка на Празника на гр. Етрополе пред Паметника на загиналите във войните етрополци.
За своето едногодишно съществуване, като основен организатор и съорганизатор, Етрополският клуб доказа своята дееспособност, осъществявайки широка културно-просветна дейност за издирване, съхраняване и популяризиране на националните традиции и участие в чествания и исторически възстановки.
С много ентусиазъм членовете на клуба се включиха в исторически възстановки. „Бойното кръщение” на Регионалния клон беше участието във възстановката „Мъжество и саможертва” в град Панагюрище. Последва тържеството на връх „Баба” пред руския паметник в местността „Хаджийца”, мащабната възстановка „Освобождението на Плевен”.
След опита, който Етрополският клон на „Традиция” набра, той има волята и решимостта за провеждане на историческата възстановка „Освобождението на Етрополе”, която ще се състои на 24 ноември  тази година.
За постигнатите успехи допринесе тясното взаимодействие с Община Етрополе, Историческия музей, училищата в община Етрополе, Народно читалище „Тодор Пеев-1871”, методическата помощ от Националното дружество „Традиция”.
Клубът целенасочено работи за патриотичното възпитание на младото поколение - учредена бе Детска секция „Млад родолюбец”. С голям интерес децата се включиха в уроците по родолюбие. Незабравима ще остане за тях възможността да се докоснат до униформи и оръжия от различни епохи и да се снимат с тях за спомен. Те бяха пленени от увлекателния разказ на Огнян Маринов-секретар на Националното дружество.
Подготвените от членове на „Традиция” в гр. Етрополе доклади и беседи допринесоха за популязирането на героични събития от местната и националната ни история.
В организираните от Историческия музей изложби - „135 години свобода и памет” и „За свободата на България и брата роб умряха те”,   като съорганизатор се включи и Национално дружество „Традиция”.
Със своята дейност РК „Традиция” доказа, че има още какво да научим за героичната ни история, има още какво да направим за патриотичното възпитание на младото поколение.