Ръководството на Лукойл Академик обмисля да направи няколко рокади по състава в опит да спаси сезона и да се класира за втората фаза в Юрокъп. "Студентите" започнаха с две поражения от Апоел  в Йерусалим и от Химки в сряда в зала "Универсиада".


И в двата двубоя шампионите ни бяха колкото близо, долкова и далеч от съперниците си. Малко не им достигна, за да стигнат до успех, но в същото време през по-голямата част от времето бяха в ролята на изоставащи, а скъпоплатените чужденци така и не оправдават доверието в тях.


Много вероятно е шампионите да посочат вратата на двама от разочаровалите, а на тяхно място да бъде привлечен един - на позицията на тежко крило, който да компенсира липсата на мощ в подкошието.


Основен фаворит за освобождаване с представянето си до момента е Аландо Тъкър. Крилото дойде с впечатляваща визитка и три сезона в НБА. До момента обаче той не показва абсолютно нищо, с което да впечатли и да прави разликата, необходима да се спечели завързан двубой.


Павле Марчинкович е другият, който също се очаква да си стегне багажа. Хърватинът до последно не се знаеше дали ще бъде привлечен, карайки повече от месец проби в клуба. Вижда се, че се старае, но в същото време по никакъв начин не блести.


Националът на Великобритания Киърън Ачара също е под прицел. 208-сантиметровото крило е мек в защита, а в нападение не търси достатъчно топката и не създава ситуации за съотборниците си.


Очаква се развитие по темата да има в средата на следващата седмица и новото попълнение да е на разположение на Оливер Костич за второто домакинство на "студентите" - на Игокеа на 6 ноември.