Валери Божинов получи право на отговор в Topsport.bg по повод информацията, че е бил пребит в дискотека в Пловдив. Новината съобщи шефът на охранителна фирма "ДАИКС" - Георги Фърцов.

Ето какво каза Божинов:

"Благодаря ви, че ми давате право на отговор. Трябваше първо да звъннете на полицията в Пловдив, за да разберете, че не съм бил бит, след това да публикувате. Или авторът на статията да ми се беше обадил да ме пита. Звънял ми е? Нямам такъв спомен. Не е хубаво да се пишат такива неща. Всеки си прави PR на мой гръб, явно това цели и въпросният господин Фърцов. Поставете се на моето място. Целта ми е една - искам да си изчистя името. МВР-Пловдив отрича, а "свидетелят" въобще не е запознат. Майка ми ме пита какво става, тя беше с мен през последните дни, през времето, в което уж е станал инцидентът", каза Божинов.

"15 години съм бил в Европа и тези неща са ми чужди. Винаги съм бил за това да се прави добро на хората, не лошо. А у нас винаги се прави мръсно, гадно, гнусно... Нито популярните хора печелим, нито вие - журналистите. Трябва да си помагаме, не да се мачкаме и съдим. Извинявам се за някои думи в ефира на спортно шоу "Гонг" по ваш адрес, няма да съдя Topsport.bg, след като ми дадохте право на отговор на думите на Георги Фърцов. Призовавам автора на статията да ми се обади и да се извини. Бъдете здрави и нека занапред всички виждаме повече положителното и правим добри дела", добави той.