Звездата от вампирската сага „Здрач" Келън Луц и колегите му от лентата „Херкулес: Легендата продължава" дадоха пари за спасяването на 500 бездомни кучета от приюта край Богров.


Луц и колегите му заснеха благотворителната проява и я качиха в сайт за видеосподеляне, като кръстиха клипчето „Херкулесово усилие", пише ''Монитор''.


В минифилмчето участват актьорите в главните роли, режисьорът Рени Харлин и част от снимачния екип. Екранният вампир Емет и колегите му изкарали цял ден като доброволци в приюта край столицата и научили много за проблема с изоставянето на животни. Те спасили кученце, което щяло да бъде прегазено на една улица, и го занесли в приюта. Кръстили го Херкулес.


Актрисата Гая Вайс, която играе Хебе в „Херкулес: Легендата продължава", разказа в клипчето: "Наистина ти се къса сърцето да видиш тези кучета, изоставени от собствениците си на улицата."


Самият Келън Луц беше много емоционален: "Това наистина докосна сърцето ми, обичам животните. Хубавото на този приют е, че не отказват да приемат животни, но проблемът е, че изчерпват финансите си, а имат нужда и от по-голямо място, затова се обръщам към вас, за да ви помоля за помощ."


Идеята е каченото в мрежата клипче да бъде видяно от колкото се може повече хора по света, които или да помогнат финансово на приюта, или да осиновят куче.