Пазачът на ротондата не пожела да излезе пред заграждението на строителния обект и да разкаже пред репортер на електронното издание за снощния инцидент с фоторепортера Радослав Маринов, на който е станал неволен свидетел. Зад оградата той звучеше объркан и несигурен в твърденията си. Мъжът заяви, че не е видял нищо, но е чул: „Не снимай!”.  На въпроса вярно ли е, че фоторепортерът Ви е предложил пари, за да влезе зад заграждението и да снима ротондата, той отговори утвърдително, но веднага след това се коригира: „В смисъл пари, почерпушка – нещо такова. Така разбрах. Промърмори ми. В такъв стил го каза. Ти, ако ми предлагаш пари, ще го кажеш ли в прав текст, или по заобиколен начин?”. Пазачът отрече да е наричал фоторепортера „папарак”. „Не съм го нарекъл папарак, защото знам, че ще ме осъди”, каза пазачът на ротондата.
В същото време пред телевизия "Ботевград" кметът Георгиев представя своята гледна точка по случая. От нея става ясно, че снощи пазачът му съобщил следното: „Преди малко дойде един папарак при мен да ми предложи пари и почерпка, за да влезе вътре и да снима ротондата”.
Не е изненада на чия страна застава пазачът на ротондата. Все пак той работи в частна фирма, изпълняваща обществена поръчка на Община Ботевград.