Днес кадетките на Балкан изиграха първия си мач от първенството на А група за тази възраст. Техен съперник в Ботевград бе силният тим на варненския Черно море Одесос - неизменен медалист от шампионатите на България в последните години.


Нашите момичета обаче не се стъписаха от богатата визитка на тима от Варна. Бяха близо дори и до победата, след като в 33-та минута имаха аванс от 6 точки - 54-48. Веднага след това обаче една след друга излязоха за по 5 лични нарушения две от основните им баскетболистки и това се отрази на по-нататъшния ход на мача. С по-равностоен състав гостенките направиха обрат и спечелиха мача със 71-58.


След срещата момичетата на Балкан изглеждаха доста унили от пропуснатия шанс. Нормално е. Но ако играят така, както днес, победите в първенството на най-силните няма да закъснеят.


Напредъкът на кадетките ни е очевиден, за което голямата заслуга е на треньора им Михаил Михайлов и на основния спонсор на женското направление Александър Атанасов, който от няколко години сам издържа девическите отбори.


В първенството на А група тази година участват 11 отбора, разделени на две групи. Балкан е в група А, в която освен Черно море Одесос са още Монтана 2003 и столичните Левски и Шампион 2003.


Следващата среща на нашите кадетки е отново в Ботевград - на 23 ноември с Монтана 2003.