В първия мач от първенството на А група за кадетки между Балкан и Черно море Одесос, игран на 10 ноември в Ботевград, се получи нещо странно и неочаквано. Малко след началото на последната четвъртина, когато Балкан водеше с 6 точки разлика - 54-48, седящият на трибуната помощник-треньор на гостенките Венцислав Гечев направи грубо вмешателство в хода на играта. Той прекоси цялото игрище и отиде на съдийската маса, за да поиска сметка от съдийството.


За деянието си Гечев не бе санкциониран. А веднага след това реферите изглежда се постъписаха и започнаха доста често да отсъждат нарушения срещу баскетболистки на домакините. В резултат на това две от основните състезателки на Балкан напуснаха за 5 лични нарушения, което улесни момичетата от Варна, те обърнаха развоя на срещата и победиха със 71-58.


От Балкан са изумени от това, което се случи. Старши треньорът на кадетките на домакините Михаил Михайлов публично изрази недоволството си.


"Смятам, че се получи един добър мач между двата отбора. Единственото, което ме притеснява и от което съм разочарован, е една ситуация в началото на четвъртата част, която малко или много повлия на крайния резултат. Помощник-треньорът на Варна седеше на трибуните, изведнъж скочи, слезе на терена и го прекоси целия да търси сметка на съдиите, което остана безнаказано. И впоследствие техните решения малко се промениха в наш ущърб. Имаше делегат, предполагам, че той е описал случилото се. За мен проблемът е, че не беше отсъдено техническо нарушение. При 4 или 6 точки разлика и 5 минути преди края това можеше да даде съвсем различен тласък на мача. И можеше да изненадаме Варна, както го направихме на финалния турнир в София през пролетта (тогава Балкан победи Черно море Одесос с 1 точка разлика 68-67 )", каза Михаил Михайлов.


Треньорът на кадетките на Балкан е силно озадачен и от един друг факт, свързан с първенството на А група за тази възраст. А то е промяната на предварително изтегления жребий. Ще припомним, че в тазгодишното издание участват 11 отбора, които бяха разделени на две групи. Жребият за разпределение на отборите в тях се състоя на 2 октомври.


"На този жребий аз присъствах - каза Михаил Михайлов. - Бяха изтеглени съвсем различни групи от тези, които са в момента. По-късно, може би един месец след жребия, на клубния имейл пристигнаха съвсем различни групи.


Разбира се, че веднага се обадих във федерацията на хората, които отговаряха за това. Те ми казаха тяхното становище, че по съображения на клубове са решили, че така е по-добре и че така ще остане до края на тази година. Нашият клуб не беше търсен за становище, реално не знам кои клубове са взели това решение. И не смятам, че е направено коректно. Първоначално бяха съвсем различни групи, само Черно море Одесос бе сред отборите, с които трябваше да играем. Другите бяха Хасково и Асеновец - отбори, които са на нашето ниво, някои може би и под него.


Но това не е най-важното. Въпросът бе, че ние не бяхме уведомени за това".