Робен и Игуаин носят победата в края при гостуването на Осасуна

Реал (Мадрид) спечели 31-ата си титла, след като три кръга преди края на Примера дивисион натрупа преднина от 10 точки на върха и по този начин си гарантира трофея за втора поредна година. "Белият балет" победи с 2:1 при гостуването си Осасуна в изключително интересен мач от 35-ия кръг.

Кралският тим изоставаше в резултата до 87-ата минута, след което се случи чудото. Първо в 83-ата Пунял откри за домакините от дузпа, но в 87-ата Робен изравни - 1:1. Победата на Реал донесе Игуаин в 89-ата минута. Любопитното бе, че цяло второ полувреме гостите играха с 10 души, след като в 46-ата минута Канаваро бе изгонен за втори жълт картон.

Численото предимство на Осасуна обаче не им помогна да надделеят над "белия балет", който преследваше победата от първата до последната минута и в крайна сметка я постигна.

По този начин Реал (Мадрид) събра 78 точки и е недостижим на върха в Примера дивисион. Вторият Виляреал е с 68, а трети е Барселона с 64. В сряда футболистите на Реал ще излязат психически необременени в "Ел Класико" срещу каталунците, което в крайна сметка се явява протоколен мач.