Двама местни представители взеха участие в Българския икономически форум, който се провежда на 14 и 15 ноември в столицата. Това са Янка Александрова – програмен директор на фондация „Съвременност” и Пламена Иванова – координатор по проект ”Инвестираме в историческото наследство за културно и духовно сближаване и икономически прогрес в общините Правец и Ниш”. Те присъстваха на форума по покана на организаторите.
Пред участниците в частта „Възможностите за развитие на общи туристически дестинации” на програмата, Янка Александрова представи проекта, като акцентира върху изработения интегриран трансграничен продукт, включващ изграден модел за управление на исторически обект като туристически, обособен информационен посетителски център и разработените съвместни трансгранични туристически маршрути в четири теми: музей; археология; църкви и манастири; традиции и устойчивост.
Програмният директор на фондация „Съвременност” раздаде на участниците рекламни материали – постери и брошури, които съдържат подробна информация за целите, дейностите и очакваните резултати по проекта, който навлезе в последната си фаза на изпълнение.
Проект ”Инвестираме в историческото наследство за културно и духовно сближаване и икономически прогрес в общините Правец и Ниш” е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ /ИПП/ България – Сърбия.