Изложба живопис на Владимир Аврамов ще бъде открита официално на 26 ноември от 17.30 часа в зала „Орханиец” на Исторически музей - Ботевград. Художникът ще представи над 30 творби.
Изложбата е част от празничната програма, посветена на Деня на Ботевград – 29 ноември.


Владимир Аврамов е познато име в нашия град. През миналата година той и неговият екип бяха гости на ботевградския музей. Пред аудиторията тогава художниците показаха филм, проследяващ всички стъпки от проектирането до реализацията на стенописи и икони, както и  основно работни моменти от изографисването на новопостроените катедрални храмове „Свети Стефан Пермски”, „Възкресение Христово”, както и на храма "Света Троица" в Уляновския манастир в Коми.


Владимир Аврамово и екип имат проектирани и реализирани стенописи в над 32 храма в България, Русия и Гърция. Сред тях са ботевградските църкви „Успение на Пресвета Богородица” и „Свето Възнесение Господне”, манастирите „Свети Николай” – Скравена, „Св.40 мъченици” – Врачеш, „Свети Теодор Тирон” – Правец, храмът в Чекотинската обител, параклисът „Св.Св.Петър и Павел” в Зелин.


Художникът е роден през 1970 г. във Враца. Завършва "Стенопис" в Националната художествена академия, днес преподава тази специалност във Великотърновския университет
От 2001 година Владимир Аврамов е член на Съюза на българските художници /СБХ/ и асоцииран член на Международната асоциация по изкуства IAA /UNESCO/. От 2004 година той е преподавател по стенопис и декоративни изкуства в катедра “Стенопис””, Факултет “Изобразителни изкуства” към Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”.
Владимир Аврамов има редица самостоятелни изложби и участия в общи изложби в България и чужбина. Носител е на: първа награда за живопис на конкурса ”Рождество” – НХА; първа награда за живопис на конкурс ”Рождество” – НХА; награда на Община Карлово и плакет; специална награда и почетен медал на Община Ботевград; голямата награда на Министерството на културата от Първото биенале на църковните изкуства - В.Търново.