По повод празника на Ботевград – 29 ноември, официално бе открита обновената централна градска част „Форум”. Лентата прерязаха кметът Георги Георгиев, гостите от Саранск - Алексей Валентинович и Петр Филипович Вельманкин, зам.областният управител Красимир Кунчев и Рашо Стайков – управител на фирма „Р.С.Инженеринг”, която реализира проекта. Преди това градоначалникът удостои с почетен медал инж. Стайков за значим личен принос в изграждането на градската инфраструктура и архитектурното обновление на съвременния Ботевград. Същото отличие бе връчено и на инж. Георги Тодоров – технически ръководител във фирмата-изпълнител. От своя страна наградените лица честитиха празника на ботевградчани и изразиха благодарност за признанието.


Георги Георгиев благодари на ОбС за това, че е гласувал да бъдат отпуснати 715 000 лева за обновяване на площадното пространство.  


На новия площад бе извършен тържествено водосвет от свещениците Борис и Николай. Отец Борис предаде извинението на Ловчанския митрополит Гавриил, че поради друг ангажимент, свързан със Светия Синод, не може да проведе освещаването, както се предвиждаше по програма. От името на Дядо Владика свещеникът честити празника на ботевградчани и отправи към тях пожелания за здраве, щастие и благоденствие.


Церемонията по откриването на новия площад продължи с художествено-музикална програма, в която участваха ученици от ПГТМ „Христо Ботев”, местният талант Любомира Вушева и трио „Тенорите”.