Благотворителният базар на домашно приготвени лакомства и коледни сувенири се провежда под мотото „Деца помагат на деца“. Организира се за 15-ти пореден път в ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" по инициатива на учителя по немски език Ценка Пеева и ръководения от нея клуб „Благородно сърце“.


Целта на проявата е да се съберат финансови средства, които да бъдат дарени на деца в неравностойно положение и имащи нужда от подкрепа и приятелско рамо.


Коледният базар бе открит с празнична програма, подготвена от клуба по немски език "Езикова игра" към проект "Твоят час".


Директорът на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” - Даниела Колева, поздрави учениците и им пожела да бъдат здрави и все така добри, и съпричастни към съдбата на връстниците си в неравностойно положение. Тя изрази благодарност и към родителите, за това че подкрепят благотворителната кауза. 


„Вече е декември, започват Коледните празници. Искам в този момент да дам и началото и на конкурса за „Най-добре украсена класна стая“ на тема Коледа. Очаквам в него да се включат всички класове. Класиралите се на първо, второ и трето място ще бъдат обявени на 22 декември”, обяви Даниела Колева.


Коледният базар в ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” ще продължи до края на седмицата.