Весел смях, радостни викове, коледно настроение и малка уплаха у най-мъничките, бяха настроенията, които  съпътстваха коледните тържества в ЦДЯ ,,Патиланци‘‘ и Центъра за обществена подкрепа-гр. Етрополе.
Гости на прекрасните предколедни тържества бяха: Росица Христова и Венета Гергова – заместник-кметове на община Етрополе, Росица Иванова – главен инспектор ,,Просвета, култура и вероизповедания‘‘ и Латинка Иванова – директор на Дом за стари хора-гр. Етрополе.
На 17 декември добрият Дядо Коледа зарадва и най-мъничките дечица на Детските ясли в община Етрополе. Макар и съвсем малки, децата вече знаят, че който е слушал през годината ще получи много подаръци по време на тези светли за всички нас празници.
Преди малчуганите да посрещнат обичания от всички тях Дядо Коледа, те изпълниха коледни стихчета и песни, танцуваха и се веселяха от сърце, за да го посрещнат подобаващо. Специална коледна програма за най-малките бяха подготвили децата от Центъра за обществена подкрепа, които посещават институцията след училище, един път седмично. Като по-големи, те подканиха дечицата от яслите да пеят и танцуват заедно с тях, което превърна зимното утро в истински празник.
Учениците от 1-ви до 5-ти клас от Центъра бяха подготвили интересно предизвикателство за най-малките дечица, като им зададоха задача да разпознаят различни герои от любимите им детски приказки. На гости в Детските ясли бяха дошли Червената шапчица, Вълчо, Зайко и красивата Снежанка, а най-дългоочакваният гост, които донесе много подаръци за послушните деца беше Дядо Коледа.
Поздрав към цялото ръководство на ЦДЯ ,,Патиланци‘‘ и ЦОП-Етрополе, към всички дечица и техните родители, по случай предстоящите Коледни и Новогодишни празници, беше поднесен от госпожа Росица Христова – заместник-кмет на община Етрополе.
Минути след това, коледното тържество се пренесе в Центъра за обществена подкрепа-гр. Етрополе, където децата показаха какво са научили по време на заниманията, прекарани в Центъра и заредиха всички присъстващи с коледно настроение за предстоящите празници.
Дядо Коледа зарадва не само децата от Центъра, но и екипа, работещ там с хубави подаръци. От своя страна всички официални гости получиха коледни подаръчета, саморъчно изработени от самите дечица.
На финала на коледните тържества заместник-кметовете на Общината  – Росица Христова и Венета Гергова раздадоха Коледни лакомства на всички малки и големи малчугани.