Благотворителният концерт в подкрепа на 27-годишния Десислав Муратовски от Ботевград ще се състои на 13 февруари от 18 часа в салона на читалище „Христо Ботев”. В него ще вземат участие фолклорни формации от Ботевград и други населени места. Отправени са покани към популярни лица да подкрепят проявата. Сред тях са певецът Райко Кирилов, Наталия Симеонова – водеща на предаването „Предай нататък”, и други. Това съобщи Веселка Божкова – художествен ръководител на фолклорен състав „Ботевградска младост”. Тя обяви, че главен организатор на благотворителния концерт е читалище "Христо Ботев" - Ботевград.


Определена е цена на билета – 5 лева. Във фоайето на читалището ще бъдат поставени кутии за дарения, ще бъде обявена и дарителска сметка. Това съобщи още Веселка Божкова.  Във профила си във Фейсбук тя е написала следното:


В момента Деси е на хемодиализа, а на родителите му се извършват подробни изследвания за донорство. За трансплантацията са необходими около 100 000 лева.
Нека направим всичко възможно да помогнем за събирането на средства за осъществяването на незабавна трансплантация - веднага щом се установи необходимата съвместимост на орган от родителите му. Надяваме се това да стане колкото се може по-скоро. Да спасим един млад човешки живот, доскоро преливащ от енергия, талант и любов към красивите неща в живота!
Деси е възпитаник на ОУ „Васил Левски”. Средното си образование завършва в ГПЧЕ „Алеко Константинов”, Правец. От 7-годишна възраст танцува в "Ботевградска младост”. През последните 20 години от дейността на състава, Деси участва в празничните програми на общината, в национални и международни фестивали, в телевизионни предавания и музикални клипове. Той спечели обичта, симпатията и доверието на всички младежи и девойки, танцували и танцуващи в „Ботевградска младост”, свързан е завинаги с тяхната любов и приятелство.
Седмица преди откриването на коварния здравословен проблем, Деси се сгоди за дългогодишната си любов – Нора. Тя е едно прекрасно момиче, което също беше част от състава, макар и за кратко време. Сега Нора е неразделна част от живота на Деси. Тя е негова опора в борбата му за живот.
Нека се обединим и помогнем за спасяването на един човешки живот!.