8 130 лева бяха събрани от продажба на билети за благотворителния концерт в подкрепа на 27-годишния ботевградчанин Десислав Муратовски. С финансова помощ се присъединиха танцов състав „Ботевградска младост”, младежкият духов оркестър и мажоретният състав, духов оркестър „Ботевград”, фолклорен ансамбъл „Ботевград”. Общият размер на сумата, събрана до момента за бъбречна трансплантация на Деси, е 43 000 лева.


Благотворителният концерт се състоя тази вечер в Народно читалище „Христо Ботев” и продължи повече от два часа и половина. В него участваха Йорданка Варджийска, Райко Кирилов, фолклорните състави „Ботевградска младост” и „Ботевград”, детска фолклорна формация „Орханийче”, младата изпълнителка Любомира Вушева, актрисата от самодейния театър Василка Васева, самодейци от Скравена и Врачеш, танцов състав и духов оркестър при читалището в Литаково, танцовите състави при читалищата в Трудовец и Новачене.


Видео поздрав в подкрепа на Десислав отправиха танцовите състави при читалищата в Правец, Етрополе и Дома на транспортните работници в София.


Плеймейтката Златка Димитрова също засвидетелства своята съпричастност към нашия съгражданин. Пред многобройната публика тя обяви, че през март месец ще организира две благотворителни прояви – в София и Пловдив, за събиране на средства за лечението на Десислав. Златка Димитрова съобщи още, че в Ботевград ще се състои още една инициатива в подкрепа на каузата – благотворителен търг. „Всеки, който желае, може да участва, като предостави скъпа за него вещ”, каза плеймейтката, която се занимава с благотворителност. Златка Димитрова заяви, че ще предостави свой накит, който да бъде разигран в търга.


Във фоайето на читалище „Христо Ботев” беше организиран базар на ръчно изработени мартеници. Средствата от тях също са за лечението на младия мъж.


От сцената на читалището Десислав Муратовски благодари през сълзи на хората за добрината, която проявяват към него.