Голям спектакъл се подготвя за откриването на новата спортна зала в Ботевград. Покани да участват в него са отправени към всички местни спортни клубове. По думи на треньори, за официалната церемония по откриване на залата се спрягат две дати – 20 и 22 февруари. Те споделиха, че датите са обявени от организаторите на събитието. Ако те бъдат спазени, означава, че спортното съоръжение ще бъде открито преди началото на турнира по баскетбол за купата на България при мъжете. През тази седмица обаче сайтът bgbasket.com съобщи, че отборът на Левски е единственият, който е подал заявка до БФБ за домакинство на първенството. За отговор на въпроса защо БК „Балкан” не е подал заявка, след като залата в Ботевград ще бъде открита преди турнира, потърсихме кметът Георги Георгиев. Той заяви, че по време на публичния отчет пред ботевградчани не е посочил конкретна дата, на която ще бъде открит спортният обект.


На 31 януари мога да кажа кога ще състои откриването. Ако не падне сняг дотогава, ще можем да изградим площадното пространство пред залата. Онзи ден разговарях с Глушков и на него казах, че на 31 януари ще обявим дали сме готови, или не сме готови. Всичко зависи от метеорологичните условия”, каза градоначалникът и добави: „На мен ми е най-голямо желанието турнирът за купата на България да се проведе в Ботевград, защото аз най-много се изпъвам за тази зала, както и за отбора, с пари.”.


Междувременно Георги Георгиев е внесъл в ОбС докладна, в която предлага многофункционалната спортна зала да бъде именувана „Арена Ботевград”. „В процеса на строителните работи, в продължение на близо две години, на десетки срещи на кмета на Община Ботевград с жители на общината и представители на спортната общественост, беше обсъждан въпроса за името на новото спортно съоръжение. Преобладаващото мнение от тези срещи е новата спортна зала да се именува зала „Арена Ботевград”, гласи мотивът на кмета.
Докладната за именуване на залата е включено в дневния ред на редовното заседание, което ще се проведе на 30 януари от 9 часа.  


Предложението на Георги Георгиев се оказва в пртиворечие с неговото изказване по време на брифинг с местните медии, който се проведе преди два месеца. В отговор на въпрос на наш репортер, кметът бе категоричен, че името на залата няма да съдържа думата „арена”. Аргументите, които той изтъкна тогава, може да чуете от аудиозаписа към публикацията.


От днес botevgrad.com стартира анкета за наименованието на новата спортна зала, в която всеки може да изрази своето предпочитание