Считано от 1 февруари в Община Ботевград ще бъде разкрита една щатна бройка за главен експерт „Администрация и информационно осигуряване”. Длъжността ще бъде на пряко подчинение на кмета. Предложението беше направено от Георги Георгиев и подкрепено от Общинския съвет на вчерашно заседание. По време на обсъждането кметът разясни, че на новата длъжност ще бъде назначен служител, който в момента заема друга длъжност в общината. Длъжността, която ще бъде овакантена, няма да се съкращава, но и няма да се назначава друг човек на нея, поне на този етап. Това каза още Георги Георгиев.
Общинският съветник д-р Марияна Горгачева изрази надежда, че специалистът, който ще заеме новата длъжност, ще бъде достатъчно квалифициран, за да подбори състоянието на сайта на общината.
„В момента се подготвя и се прави цялостна промяна на сайта на Ботевград”, съобщи пред ОбС кметът Георгиев..
Иван Гавалюгов попита дали една от функциите на експерта няма да бъде свързана с това да следи каква информация се публикува в другите сайтове.
„Задължително, как няма да следи. Когато в сайта на Иванчо или Драганчо, например, пишат, че кметът е вързал щъркел на часовниковата кула, той трябва да дойде при мен и да каже: „Г-н кмете, тук пише, че си вързал щъркел.”. Аз ще кажа: „Пиши, момиче, кметът на Ботевград не е връзвал щъркел!”. Моя работа е как ще организирам това лице по административните въпроси. Няма да ходя аз да се превръщам в секретарка и да подсещам всички, на които съм възложил задачи. Лицето ще осветлява кмета как върви тяхното изпълнение. Това разяснени Георги Георгиев.
Председателят на ОбС Йорданка Лалчева съобщи на съветниците, че в най-скоро време те ще получават докладните за заседанията по електронен път, което ще ги улесни и ще им спести време.