С постановление от днес – 5-ти февруари, Министерски съвет одобри допълнителни разходи/трансфери в размер на  499 344 577 лв. за изпълнение на проекти и програми за целите на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. По нея ще бъдат финансирани 392 проекта на местните власти и 13 на министерства, съобщава пресцентърът на Министерството на финансите.


В публикувания списък с проектите на общините, които ще получат средства, са предвидени 1 819 494 лева за довършване на строително-монтажни работи по новата многофункционална спортна зала. Средства в размер на 1 419 191 лева ще получи съседната община Правец за „подобряване техническата и образователната инфраструктура: Обект 1. Рехабилитация на улици, част от уличната мрежа на гр. Правец; Обект 2. Подмяна плочник на част от двора на ОУ "Васил Левски" и ГПЧЕ "Алеко Константинов".
Средства по национална програма „Растеж и устойчиво развитие” ще бъдат отпуснати на още няколко общини в Софийска област: Антон, Годеч, Горна Малина, Златица, Костенец, Пирдоп, Самоков и Чавдар. 


„Постигнато е покритие на цялата територия на страната, като няма пропуснати региони и ресурсът на Програмата ще стигне за всички приоритетно оценени и класирани проекти на общините”, посочи финансовият министър Петър Чобанов след заседанието на правителството.