На извънредната сесия днес Общинският съвет прие Бюджет 2014 на Общината с 21 гласа „за”, 2 „въздържали се” – Мариана Босовска и Цветелин Цветков, и 4 „против” – д-р Веселка Златева, д-р Марияна Горгачева, адв. Христо Якимов и Филип Филипов. 

По най-важната точка от дневния ред постъпиха конкретни предложения и въпроси от съветниците Йордан Йорданов, Иван Гавалюгов, Филип Филипов Христо Якимов, Мариана Горгачева, Цветан Миньовски, Цеца Христова, Милчо Владимиров, Цветан Цолов. Думата поиска и управителят на МБАЛ – Ботевград д-р Филип Филев. От името на гражданите на Ботевград той благодари на Милчо Владимиров за това, че е предложил в бюджета да бъдат предвидени 100 000 лева, необходими да бъде закупен рентген за болницата. Д-р Филев каза, че графичната апаратура е произведена през 1976 година в ГДР, която вече не съществува, и е монтирана през 1977 година. „По тази причина Агенцията по ядрено регулиране няма да издаде лиценз за дейност на Рентгеновото отделение”, каза още управителят на МБАЛ. В хода на сесията кметът Георгиев отговори, че общината е предвидила 60 000 лева за закупуване на необходимата апаратура и 30 000 лева за ремонт на помещението, в което тя ще бъде монтирана.
Градоначалникът се съгласи единствено с предложението на Йордан Йорданов – в бюджета да бъдат предвидени 350 000 лева за спорт, като 100 000 лева от тях да бъдат за издръжка на новата зала. Изказването на Георги Георгиев по останалите  предложения  продължи повече от половин час. За сметка на това съветниците разполагаха с ограничено време за изказвания, съгласно правилника на Общинския съвет. В тази връзка Христо Якимов предложи, предвид важната тема, да се дадат по 10 минути за изказване на всеки съветник, който поиска думата. Предложението му обаче не беше прието. Предложенията на останалите съветници също бяха подложени на гласуване, но и те не бяха приети. 
 
Очаквайте подробности по темата!