Тазгодишното издание на Мача на звездите ще се състои на 2 февруари  година във Варна и ще предложи класическия двубой между българите и чужденците в родния шампионат.


Организаторите прецениха, че битката между родни състезатели и чужденци е с най-голям заряд, затова заложиха на тази комбинация и този път.


Подборът на отборите за първи път няма да се състои чрез традиционното гласуване на феновете. Този път ще избират треньорите. Специална анкетна карта вече е разпратена на наставниците на отборите в ТЕСИ Национална баскетболна лига. Те ще могат да определят по шестима състезатели на позициите гард, атакуващ гард, крило, тежко крило и център - трима българи и трима чужденци. Всеки от състезателите ще получи съответно 3, 2 и 1 точка за позицията, на която са посочени.


Така накрая за всеки пост ще се оформи класиране, което ще бъде публикувано в понеделник, 17.02.2014 година. Единственото ограничение пред гласуващите наставници е да не поставят състезатели от своя отбор в анкетната карта.


Мачът на звездите 2014 между българи и чужденци, имената на които ще бъдат обявени на пресконференция на 18.02.2014 година, ще съдържа и конкурси за забивки, тройки и умения, игра с публиката и демонстративен мач между отбора на Черно море СОДИ (1997-2000) и българите от ТЕСИ Национална баскетболна лига с продължителност една четвърт.