Бившата суперзвезда на Лукойл Академик Прийст Лодърдейл подписа с шампиона на Китай Гуангдонг и ще играе за този отбор в лятната лига на страната, която стартира на 21 май, предава BulgarianBasket.com.

През изминалия сезон той се състезава в отбора на Ал Насър в Обединените Арабски Емирства като завоюва титлата на тази страна. Преди това Лодърдейл бе част от клуба Ал Итихад Джеда от Саудитска Арабия. С този отбор той спечели шампионата и на тази държава, а в клубното арабско първенство веднъж игра на финал (2006).

Отборът на Гуангдонг, също известен с прозвището Южните тигри е шампион на Китай четири пъти за последните пет години.

От Китай специално за BulgarianBasket.com, високият 222 сантиметра център сподели, че се чувства много добре и добави: "Стартираме на 21 май в лятната лига на Китай. Отборът в който ще играя трябваше да избира между мен и Лоренцо Колман. Радвам се, че те предпочетоха мен", каза Лодърдейл. "След края на лигата през юли мога да дойда в България и да видя старите си познати. Интересувам се от всичко, което се случва с баскетбола в страната, а България по принцип ми липсва", добави той.

На 21 май Лодърдейл ще дебютира с екипа на Гуангдонг срещу Хей Лонг Джианг в първия кръг от лятната лига на Китай.